De beste job

 

Natuurlijk ben je voor een groot deel zelf verantwoordelijk voor je ideale baan, maar daar kun je (misschien) wel wat hulp bij gebruiken. Het minste wat we kunnen nastreven is dat onder andere mensen die uitblinken in gedrevenheid, met discipline en zogezegd potentie voor hart voor de zaak de voor hun meest geschikte job krijgen. Ze moeten op een handige werkplek terecht komen, met goede voorwaarden. Dan hoeven ze nog niet eens ambitieus te zijn, in de zin van per se carrière willen maken. 

 

Dit zou je ook kunnen doen voor mensen die nu eenmaal heel slim zijn, bijvoorbeeld hoogbegaafden. 

 

Het is de uitdaging om voorbij de klassieke, traditionele manier van werken te komen, die vooral gaat om vraag en aanbod. Hoe goed je ook presteert, hoeveel potentie je ook hebt, als er op dat moment geen vraag naar is, kom je mogelijk geen stap verder. Je kunt zelfs onnodig lang in een baan belanden, die voor jouw helemaal niet zo handig is. 

 

Voorbij 'vraag en aanbod' komen kan betekenen dat het makkelijker moet worden om over te stappen naar een andere werkgever, of je nu een vast contract, uitzend- of detacheringsoverkomst hebt. Het gaat erom dat iemand – jij dus – zo goed mogelijk tot zijn of haar recht komt, daar hebben we allemaal wat aan.